Bollen poten

De eerste bollen zijn gepoot! Sneeuwklokjes (Galanthus nivalis) in de voortuin, aan de rand van border en botanische krokusjes (Crocus spp.) in bloempotten. Verder plantte ik alvast wat tulpenbollen (roze Tulipa Triumph) in een hoge bloempot voor wat kleur op het terras.

Als je ook bollen gaat planten zorg dan dat je ze niet te ondiep plant maar minimaal twee tot drie maal de hoogte van de bol. Bij te ondiep planten bloeien de bollen vaak niet vanwege een slechte beworteling (Voor de juiste plantdiepte zie etiket). Je kunt allerlei soorten bloembollen in een pot planten maar simpel is vaak het mooiste, vind ik. Kies een niet te kleine pot met onderin een gat waarover je wat potscherven legt zodat het water kan weglopen. Tot slot: vergeet niet de bollen na het planten water te geven. Wordt vervolgd...