Vlinderplant voor in de herfst

Op zoek naar 'n vlinderplant die kleur geeft in de herfsttuin? Plant de hemelsleutel (Sedum 'Herbstfreude').

Deze vetplant, een vaste plant, is makkelijk te houden en is opvallend aanwezig in de late september border. De mooie, donker roze bloemen trekken veel bijen en vlinders aan. Standplaats liefst zonnig, maar de hemelsleutel verdraagt ook wat schaduw. Op voedselrijke grond kunnen de stengels topzwaar worden en gemakkelijk omvallen; knip ze daarom in mei deels terug zodat ze niet te lang worden.

Als je meer vlinders in de tuin wil aantrekken kun je het beste zorgen voor planten die in verschillende seizoenen bloeien, zoals bijvoorbeeld winterheide en sneeuwbal in de winter en herfstaster, hemelsleutel en klimop in de herfst. Op de website van De Vlinderstichting staat een leuke vlinderplanten top 10 met planten op volgorde van bloeitijd:

https://www.vlinderstichting.nl/vlinders/tuinieren-voor-vlinders/vlinderplanten