Slakkenfavoriet

Een van de eerste dingen die ik in de moestuin pootte waren dahliaknollen. De dahlia bloemen op de verpakking hadden de meest fantastische kleuren en vormen en kon niet wachten tot ze zouden opkomen en gingen bloeien. Maar ze kwamen maar met mondjesmaat op en groeiden slecht. Hoe kwam dat? Op een gegeven moment ontdekte ik een glinstering van slakkenslijm op de stengels: dahlia's zijn ook favoriet bij slakken. Ik groef een knol op en herplantte deze in een grote bloempot die ik op de stoep voor de tuindeur zette in de hoop dat de slakken deze barrière niet konden nemen. Maar ook dáár wisten slakken de dahlia te vinden; ze aten zelfs de inmiddels gevormde bloemknoppen weg. Grrrr. Ik gaf het op maar bleef wel de slakken weghalen die ik op de plant vond. En toen verscheen daar opeens een voorzichtige bloemknop, weliswaar heel erg mini, maar toch. Vandaag begint de knop zich te openen; ik heb maar gauw een foto genomen voordat ook deze bloem er aan gaat...