Gras onderhoud in oktober

Zolang het gras nog groeit, meestal tot eind oktober, moet je het blijven maaien. Het hoeft gelukkig niet meer zo vaak te gebeuren en ook niet te kort. Maaien met een hogere stand is het devies voor in oktober. Een andere tuinklus voor in de herfst is het gras harken. De afgevallen bladeren moeten eraf gehaald worden, anders wordt het gras eronder geel en gaat het dood. Als je aardig wat gazon in de tuin hebt gaat daar toch flink wat tijd in zitten.

Toen ik begon met harken, door het te lange gras, kreeg ik meteen een ingeving: "Harken hoeft niet!" Als je met de motormaaier maait verwijdert de machine meteen ook de afgevallen blaadjes. En die komen dan netjes gehakseld in de grasopvangbakbak terecht. Twéé vliegen in één klap. Nu alleen nog verticuteren en zorgen voor speciale herfstbemesting zodat het gras goed de winter ingaat.