Herfstvaren

Naast de minivijver staan een buxus (Buxus sempervirens) en een varen (Dryopteris erythrosora 'Brilliance'), in potten. Ze vormen samen een rustpunt op het terras, want dat is wat niet bloeiende planten doen in de tuin: rust brengen. Bovendien zijn ze wintergroen. De rode sluier- of herfstvaren, krijgt in het voorjaar nieuw, koperrood blad dat z'n beginkleur lang houdt. Volgens varenkenners een van de mooiste varens in het voorjaar. De herfstvaren is halfwintergroen, dat wil zeggen dat de plant eenjarige bladeren heeft die er pas bij strenge vorst of tegen het voorjaar afvallen. Hij mag niet in de volle zon staan maar moet wel veel licht krijgen. Geef veel water, zodat de bodem vochtig blijft, vooral als je 'm in een pot plant. Zorg dat de pot goed gedraineerd blijft en voorkom dat de varen met z'n wortels in het water staat want daar kan hij niet goed tegen.