Omgevallen vlinderstruik

Zo zonde. De vlinderstruik (Buddleja davidii) in de achtertuin is omgevallen omdat er teveel sneeuw op lag. Hij blokkeert het pad en oogt heel triest. Ik moet 'm afzagen, maar niet te kort. Het is te vroeg om te snoeien; vlinderstruiken hebben holle takken en als daar water in komt kan je door invriezen je struik verliezen. Dat weet ik uit ervaring: in onze vorige tuin hadden we ooit een mooie vlinderstruik met zilvergrijs blad en roze bloemaren. Op een mooie, vroege voorjaarsdag - begin maart - kreeg ik de kriebels en snoeide de Buddleja alvast. In de zomer liep hij niet meer uit...

April, na de vorst, is de juiste snoeitijd voor een vlinderstruik. De hele struik kan tot op zo'n 60 cm boven de grond worden teruggesnoeid. Zodra het warmer wordt loopt de vlinderstruik weer uit. Hij bloeit op eenjarig hout.