Gebroken Camellia

In mijn blogpost van 11 december 2017 schreef ik notabene nog over sneeuw en het risico van afbrekende takken van vooral groenblijvende planten en coniferen (https://www.tuinstukjes.nl/single-post/2017/12/11/Sneeuw). En bezemde zoveel mogelijk sneeuw van de coniferenheg - voor zover ik erbij kon - en van de buxussen. Maar... ik vergat de vlinderstruiken en de Japanse roos (Camellia japonica). Beiden braken af. Van de Japanse roos of Camellia (Camellia japonica) scheurde de grootste en mooiste zijtak af, onderaan de stam. Arme Camellia.

Met een bezwaard tuinhart verwijderde ik de tak maar liet de rest staan. Een Camellia groeit langzaam en de struik zal nooit, nooit meer zo mooi worden als hij was, maar ik kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om 'm helemaal weg te halen: ik wil de prachtige bloemen van de Camellia, in maart, beslist niet missen.