Vreemde vogel

Er zit een vreemde vogel in de esdoorn. Wat een geluk dat ik nou nét met mijn camera voor het keukenraam sta om het roodborstje in het vogelvoederhuisje te fotograferen. Opeens vloog 't weg... De vogel is bruin en best groot, ongeveer zo groot als een kraai. Hij heeft een lang lijf en een kleine kop en houdt goed de omgeving goed in de gaten.

Ik snel naar mijn laptop om de opnames vergroot te bekijken...

De foto is jammer genoeg niet scherp, maar zo te zien is het een kleine roofvogel! Bruine kop en vleugels en lichtere, grijze onderrug. Veel meer kan ik niet onderscheiden. Ook de poten zijn niet goed zichtbaar. Tja. Ik houd het op een sperwer, die komt hier regelmatig (zie de blogpost van 9 januari jl.: https://www.tuinstukjes.nl/single-post/2018/01/09/Een-zwarte-dag) maar ik zag er nog geen in rust, op de uitkijk. Dit zou mogelijk een mannetje kunnen zijn; het vrouwtje is duidelijk groter en zwaarder.

Helaas had ik geen geduld om de roofvogel te zien wegvliegen. Absoluut een gemiste kans: aan de staart, de vleugels, de onderzijde en de poten had ik hoogstwaarschijnlijk kunnen zien of het inderdaad een sperwer was. Nu heb ik slechts een onscherpe foto, maar ook een blogpost.

(Zie je de vogel zitten? Hij zit op de dunne, donkere, beetje horizontale boomtak. Vlak boven de coniferenheg. Wat denk je, is het een sperwer?)