Waar zijn mijn sneeuwklokjes?

Niks is mooier dan een grasveld vól met sneeuwklokjes, vroeg in het jaar, vind ik. Dus plantte ik vorig jaar flink wat bolletjes in het grasveld van de voortuin. Ik verheugde me al op het voorjaar...en op de aanblik van een veldje dat wit zag van de klokjes. Oogverblindend mooi. Ze zouden het er vast goed doen want het is er niet heel zonnig en vrij vochtig, de voortuin ligt op het noordoosten.

Het werd december. Januari. Februari. Maart. Waar blijven ze nou? Waar zijn mijn sneeuwklokjes?! In de achtertuin staan ze al volop in bloei (..) terwijl er in de voortuin niets te zien was. Tot een paar dagen geleden; er staat daar nu welgeteld één sneeuwklokje. Nog stijf in knop, in z'n eentje. Heel sneu. En het is óók nog het verkeerde sneeuwklokje; dit is niet het gewone sneeuwklokje (Galanthus nivalis) dat ik dacht gekocht te hebben. De bladeren zijn veel te groen en te breed, dit lijkt meer op het breedbladige sneeuwklokje (Galanthus elwesii) of het is misschien wel het glanzend sneeuwklokje (Galanthus woronowii) met z'n frisgroene blad.

Nou ja, de muizen mogen ze - verder - opeten. Volgend jaar ga ik het nog één keer proberen, met Galanthus nivalis. En daar moeten ze van afblijven.