Alsnog bollen planten in maart

Heeft er iemand ervaring met het planten van tulpenbollen in maart? Ik vond namelijk net nog een zakje tulpenbollen in de schuur, gekregen in januari. Bewaren tot volgend jaar is geen optie. Ik heb ze nu toch en ga ze maar gauw planten. Als ik het zakje open scheur zie ik het al: ze zijn in slechte staat. Meer dan de helft is beschimmeld. Wat zonde... Aan een stuk of zes exemplaren, die niet beschimmeld zijn, zitten bleekgele puntjes. Zouden deze het gaan redden?

Op zoek naar een bloempot - de borders rond het terras staan al vol bollen en ik weet niet meer waar ik ze precies plantte - vind ik nóg een zakje bloembollen. Ditmaal Anemone de Caen, planttijd herfst: september-december of voorjaar: maart-mei. Aha, maart!. Ik ben nog op tijd. Snel vul ik nóg een bloempot met potgrond, voor de anemonen. De tulpen zet ik op het bankje buiten en de anemonen neem ik mee naar de vensterbank in de keuken, want die kan wel wat kleur gebruiken - mits de anemonen opkomen. In het voorbijgaan gris ik mijn leesbril van het buffet en lees de kleine lettertjes op de 'bijsluiter' van het zakje anemonen: Planttijd voorjaar: maart-mei direct na aankoop'. Ook hiermee ben ik enkele maanden te laat. Nee, ik denk niet dat het nog wat wordt met de bloembollen maar wie niet waagt, wie niet wint.