Het bankje van Babs

Ik heb een 'nieuw' bankje. Het is me heel dierbaar want het komt van Babs. Babs is een oude vriendin van mijn ouders. Of eigenlijk was, want Babs is vorig jaar overleden. We missen haar. Babs was nogal een bijzondere vrouw, een echte 'lady' en gek op katten en tuinieren. Haar huis stond vol met dingen uit Afrika, want daar hebben zij en haar man ooit gewoond: maskers, speren, beelden, krukjes, kettingen, kleden...

Mijn vader timmerde ooit een tuinbankje voor haar. Dat bankje is er helaas niet meer maar dit stond nog op haar terras en nu staat het hier. Het is een kopie van het bankje dat mijn vader voor haar maakte. Het bankje van Babs. Ik heb het bij de de openslaande deuren naar het terras neergezet. Zolang het 's nachts nog koud is staan de bloempotten met krokussen en andere bolletjes erop. Ook kan ik zo mooi vanuit de woonkamer hun groei volgen. Ze bloeien bijna.