Planten water geven

In de vorstperiode hadden de planten in de potten en bakken het moeilijk. De aarde in de bloempotten met planten, buiten, was kurkdroog. Zodra het niet meer vroor heb ik ze een flinke plens gegeven. Daar waren ze echt aan toe! De bollen in de potten kunnen wat beter tegen een periode met weinig of geen water; pas als ze gaan bloeien hebben ze wat meer behoefte aan vocht.

Zorg er altijd voor dat potten en bakken gaten aan de onderkant hebben, zodat overtollig water kan weglopen en leg wat potscherven onderin de pot voor 'n goede drainage.

Er zijn dit jaar gelukkig geen bloempotten kapot gevroren. Van één pot brak er een stuk bovenrand af en dat is tot nu toe alles. Tip voor volgend jaar: plaats potvoetjes, een baksteen of een stukje hout onder de pot. Door de pot iets van de grond te halen kan het water goed weglopen en verklein je de kans op ijsvorming binnenin de pot.