Veldsla

De veldsla die ik binnen zaaide (Valeriana locusta L.) slaat goed aan. Ik had nog een zakje met zaadjes van vorig jaar liggen en omdat ik weggooien zonde vond heb ik ze maar gewoon gezaaid. In de fruitschaal.

Veldsla wordt ook wel ezelsoor of korensla genoemd en je kunt het prima buiten zaaien, in de volle grond. Op het zakje staat: vanaf begin april of in augustus-september. Soms gaan de blaadjes kapot vanwege de nachtvorst. Zaaien kan ook in de koude kas, als je er eentje hebt.

Veldsla groeit in elke grondsoort maar houdt niet van natte voeten! Ik moet oppassen dat ik niet teveel water geef want er is geen drainage in de fruitschaal. Zodra de plantjes wat groter zijn eten we een paar dagen veldsla; als salade of stamppot. En dan kan het fruit weer gewoon terug in de fruitschaal.