Moestuin indeling

De moestuin begint een beetje op een moestuin te lijken! April is de tijd om te beginnen met zaaien en planten. Dat deed ik dan ook:

Eerste verhoogde bed

Geplant: munt (Marokkaanse - en chocolade munt) en bieslook;

Gezaaid: rode kool, sla (Lollo rosso) en bieten.

Tweede verhoogde bed

Geplant: rozemarijn, hyssp, wilde marjolein en echte salie;

Gezaaid: kamille. Er is nog plaats voor andijvi, peterselie en amarant.

Derde bed (onverhoogd)

Geplant: montbretia knollen (Crocosmia 'Lucifer') aan de rand achter; tijm vóór;

Gezaaid: siererwt (Lathyrus odoratus) bij het bamboestokken frame; twee zaadjes per gat en twee gaten per stok. Er is nog plaats voor snijbloemen (dahlia's of rode zonnehoed)

Vierde bed (onverhoogd)

Geplant: rand met goudsbloemen (Calendula officinalis), die ik binnen zaaide en opkweekte. De plantjes hebben inmiddels haartjes en ik hoop dat de slakken er afblijven. Er is nog plaats voor courgettes.

Vijfde en zesde bed

Hier komen straks stokbonen en de pompoenen.

Laatste bed

Dit mag wilder, als overgang naar het stuk tuin achterin met de eiken en de composthoop. Er staan al een kleine donkerbladige vlier en een grote rode bessenstruik. Het en der komen schijnpapavertjes (Meconopsis cambrica) op en ik hoop dat de achtergebleven zaadjes van de Oost-Indische kers, die hier vorig jaar stond, zullen kiemen. In 'n hoekje mogen de brandnetels, die zijn opgekomen, blijven staan.

In de strook grond achter de bakken staan al allerlei planten die de slakken niet opeten zoals munt, frambozen, phloxen, montbretia, duizendschoon, vingerhoedskruid, etc. En er komt hier ook al veel onkruid op, vooral zevenblad...