Takkenzooi

De vogels hebben het druk met het maken van een nestje. Meneer spreeuw (Sturnus vulgaris) is begonnen met het bouwen van een nest en brengt vooral 's ochtends vroeg allerlei takjes de spreeuwenkast in. Sommige takjes vallen uit zijn bek omdat ze, in de breedte, niet door het vlieggat kunnen. Elke dag weer liggen er nieuwe takjes onder de nestkast. Takkenzooi!

Als hij klaar is met het nest is het zaak een vrouwtje te lokken door in de buurt van het nest te gaan zingen en indruk te maken door zijn veren op te zetten en met zijn vleugels te wapperen. Als het vrouwtje interesse toont en het nest goedkeurt bouwt zij het nest verder af met zachte dingen als veertjes, haren en mos. Maar zover is het nu nog niet. We kunnen aan de 'takkenzooi' onder het nest zien dat meneer spreeuw nog middenin bouwfase één zit want mijn man raapt de takjes elke dag netjes op en gooit ze in de struiken.