Boerenjasmijn

De boerenjasmijn (Philadelphus) loopt gelukkig weer uit! Toen de tuinman, die onze wilgen afzaagde, ze ook 'even meenam' met de kettingzaag (...) was ik even bang dat het nooit meer goed zou komen. Tjonge. Had ik het maar zelf gedaan met de takkenschaar. Dat zou weliswaar iets langer duren maar was tien keer beter geweest.

Snoeien was beslist nodig; de jasmijn was erg hoog en de takken hingen zwaar buigend omlaag. Er kwamen nauwelijks nog bloemen aan en wat is nou een jasmijnstruik zonder heerlijk ruikende bloemen? Het zal wel een jaar of zo duren voor er weer zoet geurende jasmijnbloemen verschijnen.

Vanaf nu houd ik de struik goed in de gaten en mocht deze weer een onderhoudsbeurt nodig hebben dan zet ik zelf, na de bloei (mei-juni) de helft van de takken terug. Netjes met de takkenschaar.