Vandaag is rood

"Je zult nog verbaasd zijn wat er allemaal opkomt, hier in de tuin" zei de vorige bewoonster van ons huis tegen mij. En ja, het was heerlijk om na een stukje winter hier in de tuin voor het eerst de lente mee te maken en alle voorjaarsbollen en andere planten te zien opkomen. Dat de vorige bewoners van een natuurlijke tuin hielden wisten we al maar dat ze van rode bloemen hielden werd ons ook al gauw duidelijk. Achtereenvolgens verschenen er rode camellia's, rode tulpen en later rode pioenrozen en papavers in de tuin. Nu bloeien de rode tulpen; dit jaar komen er niet zo veel op als vorig jaar. Deze rode tulp staat halverwege de tuin langs het pad, moederziel alleen.

Ik ga voor een natuurlijk tuin, maar in de border bij het terras, onder de appelboom ga ik de rode trend voortzetten. Zo plantte ik al vuurrode montbretia (Crocosmia 'Lucifer') bij de minivijver en in de potten ernaast donkerrode dahlia's (Dahlia 'Arabian night'). De rode lupine vonden de slakken te onweerstaanbaar, hij verdween.

In het najaar staan er naast daslook (Allium ursinum) en bosanemonen (Anemene nemorosa) voor verderop in de tuin ook tulpen op mijn verlanglijstje. Voor in de border bij het terras. Rode.