Eerste pinksterbloem

Zo leuk: in de grote bloempot met buxus verschijnt elk jaar weer een pinksterbloem (Cardamine pratensis)! Zowel buxus als pinksterbloem zijn meegekomen uit onze oude tuin. Ook daar was de pinsterbloem de eerste die in de tuin bloeide. Pinksterbloemen doen het hier in onze Drentse tuin uitstekend, want de grond is vochtig en voedselrijk. Binnenkort staat ons grasveld er vol mee. Pas als de bloemen zich hebben uitgezaaid komt de grasmaaier tevoorschijn.

Het oranjetipje (Anthocharis cardamines), dat trouwens dezelfde - tweede - naam heeft als de pinksterbloem, één van zijn belangrijkste waardplanten, heb ik vanochtend ook voor het eerst in de tuin gezien. Straks hebben de oranjetipjes het voor het uitzoeken, maar voor het ogenblik moeten ze het doen met de pinksterbloem bij de buxus.