Luizenpot

Samen met Jeannette bracht ik een bezoek aan beeldentuin Harwi in Eeserveen (Drenthe). In de rondom de galerie gelegen tuinen, met een totale oppervlakte van 20.000 vierkante meter, staan allerlei kunstwerken van keramiek, brons, natuursteen, glas en RVS. Na een wandeling over bruggetjes, langs vijvers, planten en bomen brachten we een bezoek aan de winkel. Er was van alles te koop: kippen, vogeltjes met waterlelieblad als waterschaaltje, schaapjes, kikkers en nog veel meer dingen waar we ons aan vergaapten. Ik nam een luizenpot mee; niet alleen decoratief maar ook met functie: in de met stro gevulde pot op stok voelen oorwormen zich thuis en bouwen er nestjes. En oorwormen zijn gek op bladluizen, dus met een luizenpot in de tuin doe je aan natuurlijke bladluizenbestrijding. Waarom een luizenpot geen 'oorwormenpot' heet? Joost mag het weten.