Eerst de IJsheiligen

Nog even en dan mogen de eenjarigen en vorstgevoelige planten naar buiten, de (moes)tuin in! Wat zal het er kaal uitzien in de bijkeuken, maar wel handig dat ik de bovenkant van de wasmachine weer vrij heb voor de was. En dit is nog niet alles; in de woonkamer, op de vloer bij de deuren naar het terras heb ik nog meer plantjes staan. Er staat onder andere Amarant, een sierplant met een nogal merkwaardige bloeiwijze, namelijk een soort van pluimen of aren. Sommige soorten worden gecultiveerd als groente in het oosten van Azië en Afrika. Doet het ook goed als snijbloem en kan de tuin in zodra er geen kans meer is op nachtvorst. De plant heeft voedselrijke, zonnige, goed ontwaterde grond nodig. Enfin.

Eerst de IJsheiligen: 11 mei Marmertus, 12 mei Pancratius, 13 mei Servatius en

14 mei Bonifatius.