Naar buiten

Hoera! De IJsheiligen zijn voorbij. Ken je ze? De IJsheiligen zijn: Sint Mamertus, Sint Pancratius, Sint Servatius en Sint Bonifatius. Zij vieren hun naamdagen op achtereenvolgens 11, 12, 13 en 14 mei.

De kans op nachtvorst neemt nu sterk af en eind mei zijn temperaturen onder nul echt uitzonderlijk.

Alle eenjarigen mogen nu naar buiten. Niet alle eenjarigen zijn even gevoelig. Goudsbloemen (Calendula officinalis) en juffertje-in-het-groen bijvoorbeeld (Nigella damascena), kun je al vanaf maart buiten in de volle grond zaaien.

Ook de binnen opgekweekte plantjes, zoals courgette, komkommer, tomaat en paprika kun je nu geleidelijk laten wennen aan de temperatuur buiten, voor je ze in de (moes)tuin zet. Dat wennen geld ook voor andere planten, al is het vooral voor zomergroentjes heel belangrijk.