Schone schijnpapaver

De tuin staat vol met schijnpapavertjes (Meconopsis cambrica). Ze komen overal op en er ontstaan de meest mooie combinaties met andere planten zoals met akeleien en ooievaarsbekken. De schijnpapaver is een meerjarige plant die het goed doet in de halfschaduw, op iets vochtige grond. De plant komt oorspronkelijk uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin en groeit graag tussen stenen en terrastegels.

Door veel mensen worden schijnpapavers als onkruid beschouwd. Ik begrijp dat een heel klein beetje; je zal toch maar de pest hebben aan gele en/of oranje bloemen...

Achterin de moestuin, rondom 'n paaltje - eigenlijk het restant van een boom dat er al stond en we er nog niet hebben uitgehaald - staat dit vrolijke groepje. De Engelsen noemen ze trouwens 'Welsh poppies'. Ik houd van ze.