Donkere ooievaarsbek

In het tuincentrum zag ik opvallende ooievaarsbekken met bruinrood blad (Geranium maculatum 'Espresso') en zette er meteen twee in het winkelwagentje! De ooievaarsbek heeft prachtig donker blad en lichte, lilakleurige bloempjes (mei-juli) die fraai tegen 't blad afsteken.

De plant wordt zo'n 40-50cm hoog en is een winterharde bodembedekker voor 'n plekje in de zon tot halfschaduw. Grondsoort: goed doorlatende grond.

De bruin gekleurde bladeren fleuren de border op tussen al het groen en zorgen voor een leuk accent. Ik hoop dat de planten gauw forser worden - ze zijn nu nog iel, zoals je ziet - zodat ik ze in het voorjaar kan scheuren. Het lijkt me mooi om een bruinrode 'ader' van donkere ooievaarsbekken door de border laten kronkelen. Geranium mac. 'Espresso', een aanrader.