Overwoekerd

We zijn weer thuis! De tuin is overwoekerd door planten, en hoe. En niet alleen de tuin. De klimopranken groeien zelfs de schuur in en slingeren zich vrolijk rond het tuingereedschap. Achter het huis zijn de buitenkraan en wasbak bijna geheel verdwenen onder lange passiebloemslierten. Daar waar drie weken geleden nog het pad lag ligt nu gras. Lang gras, want het gras is niet gemaaid omdat zoonlief er maar één weekend was in plaats van de geplande twee en toen regende het en kon hij niet maaien.

Tja. Ik begrijp heel goed waarom mensen met een grote - en vooral keurig onderhouden tuin niet in de lente of zomer op vakantie (willen) gaan. In een paar weken wordt maandenlang tuinwerk in één klap teniet gedaan en dat is een hard gelag. Bovendien mis je als je weg bent de bloei van planten.

In de moestuin valt het eigenlijk nog best wel mee, want ook de groenten, kruiden, zonnebloemen en Oost-Indische kers groeiden hard en het onkruid komt er nauwelijks doorheen - zo op het eerste gezicht, tenminste. En de sla was erg lekker, zei mijn zoon.

We hebben de draad inmiddels weer opgepakt: de klimop is afgeknipt en het gras is gemaaid - eerst met de trimmer en dan door de grasmaaier. Het is maar goed dat we dat gisteren deden want vandaag regent het.