Opknapbeurt

De border bij de appelboom achter het huis is niet meer zo mooi. Veel bloemen zijn uitgebloeid en sommige planten dijen teveel uit en vormen een dicht tapijt en verdringen de andere planten. De ooievaarsbek (Geranium macrorrhizum 'Spessart') is zo'n snelle groeier. Ik knip de uitgebloeide bloemen eruit en haal de buitenste planten weg. Ook de vrouwenmantel (Alchemilla mollis) verderop in de tuin pak ik aan, want de planten vallen slordig uiteen en vullen het paadje naar het grasveld. Ik knip ik ze tot vlak boven de grond af, met bloemstengel en al. De planten lopen straks gewoon weer uit met fris groen blad en we kunnen het paadje weer gebruiken.

Van de akeleien (Aquilegia vulgaris) haal ik het merendeel van de uitgebloeide bloemstengels weg, althans in de border bij de appelboom. Er staan er al zo veel en ze hebben bijna allemaal blauwe bloemen. Er is één akelei met roze bloemen en daarvan laat ik de bloemstengel staan. Verderop in de tuin laat ik de bloemstengels van de akeleien gewoon zitten. Daar mogen ze zich naar hartelust uitzaaien.

Verder haal ik het onkruid weg uit de border. Binnen no-time is de tuintub vol en nu ligt er een grote berg tuinafval op het terras.