Gesnoeid, gemaaid, geknipt, gewied...gezwoegd

We hebben heel hard in de tuin gewerkt en we lopen in op achterstallig tuinonderhoud. Tjonge, wat scheelt het als je met z'n tweeën dingen aanpakt in plaats van in je eentje. Mijn man, P., ontpopt zich tot een ware 'Monty Don'. Met dat verschil dat hij helemaal niet van tuinieren houdt maar wel van mij. En voor de liefde heeft hij veel over: hij maaide het gras en snoeide samen met mij de beukenhagen (Fagus sylvatica). Hij met de nieuwe elektrische heggenschaar en ik met mijn oude, vertrouwde heggenschaar. Gaat net zo snel, als je 'n beetje handig bent...je wordt er alleen sneller moe van.

Van ons tweeën ben ik de 'wieder' en dat deed ik tot ik er bijna bij neerviel en daarna nam ik nog even wat grasrandjes onder handen. Op een gegeven moment vroeg P., mij: "Moet ik dan de hark van je afpakken om je te laten stoppen?" "Ja, doe maar..." antwoordde ik. En toen hielden we op.

Wat ziet het er allemaal netjes uit. Gesnoeid, gemaaid, geknipt, gewied. Geweldig! Ik geniet nu nog na en neem gauw een foto. Daarop zie ik dat het gras er geel en verdord uitziet en ook dat er nog gras uit de voegen van het tegelpad verwijderd moet worden. Nee, we zijn er nog niet. Maar voorlopig is het genoeg.