Een hele hoop...

Ik weet niet meer waar ik al het onkruid en snoeiafval moet laten. Na een uurtje flink tekeergaan in de border opzij is dit het resultaat. Wat een grote hoop groenafval. De composthoop achterin de tuin heeft inmiddels twee dependances; eentje bij het hek en een andere onder de eiken. Ook deze zijn inmiddels torenhoog. Misschien moeten we onze groene bak maar weer in gebruik gaan nemen? Dat is een goede oplossing voor het groenafval maar niet goed voor de portemonnee. Een andere oplossing is hakselen. Omdat we de takken zo op de composthoop werpen verloopt het rottingsproces niet goed. Het is beter de takken te versnipperen. Zo verloopt de compostering goed en door de houtsnippers wordt de hoop ook nog eens luchtiger en kan er extra zuurstof bijkomen waardoor het rottingsproces wordt versneld. Maar ja, een hakselaar aanschaffen kost ook wat. Voorlopig ga ik voor een tweesporenbeleid om het groenafval probleem te tackelen: groene bak weer in gebruik nemen én de takken een kopje kleiner maken voor ze de hoop opgaan. Met de takkenschaar, dat is meteen een goede fitnessoefening.