Verdord gazon

Eindelijk, het heeft geregend! En dat was zo hard nodig op de akkers, in de natuur en de tuin. Het gras hier ziet er zeer slecht uit, zowel in de voor- als in de achtertuin. We hebben het te kort gemaaid (als je het korter dan 4,5 cm maait verdwijnt als het ware de bovenste beschermlaag). De felle zon van de afgelopen weken was ongenadig en de droge periode maakte het er niet veel beter op. We hebben daarnaast te weinig en te kort gesproeid.

Gisteren was het bewolkt en koeler en ben ik begonnen met langdurig sproeien. Ik zette de sproeier op het grasveld en liet 'm daar een uur staan. Na dat uur verplaatste ik 'm en daarna wéér en toen wéér... enzovoort. En nu heeft het geregend en als 't goed is kon het regenwater de grond binnendringen omdat de bovenste laag vochtig was door het sproeien, gisteren. Zou het gras nog te redden zijn? Laten we het hopen. O, en het regent nu trouwens wéér.