Wieden, oogsten, eten

Het schiet vandaag niet op met het pad. Op het stuk pad waar ik bezig ben, naast de moestuinvakken, liggen kleinere tegels en tussen de voegen groeien dikke grasstroken. Het gras is stevig verankerd en ik krijg het maar met heel veel moeite uit de tegels: na bijna een uur heb ik nog maar net één meter gedaan. Om even rug en benen te strekken loop ik naar de moestuinvakken en kijk eens goed rond: o, nee, nóg meer courgettes. En de hyssop (Hyssophus officinalis) moet gesnoeid, net zoals de salie (Salvia officinalis) en de munt (Mentha spicata var. crispa; Mentha × piperita 'Chocolate Mint'). De reuzenpompoen (Cucurbita maxima 'Atlantic Giant') heeft het moeilijk want is bijna geheel overwoekerd door onkruid. Dat vraagt om aktie! Leuk om even tussendoor te doen en dan straks weer verder met het pad.

Maar van het een komt het ander. Een dik uur later heb ik zes tuintubs met groen op de composthoop leeg gekiept (de groene bak zit al voor met onkruid van het pad). En ook nog even geoogst. Vanavond eten we bietjes - niet wéér courgette. De buren kunnen inmiddels ook geen courgette meer zien - . Nu ga ik de worteltjes schrappen, niks is lekkerder dan worteltjes uit eigen moestuin. Jammer dat het er maar twee zijn en ook nog van die kleintjes. En het pad? Daarmee ga ik morgen verder.