Helder vijverwater

De vijverbak op het terras zat vol draadalg, het natuurlijk evenwicht was verstoord (daar had ik nou een foto van moeten maken). Het water in de bak warmde teveel op omdat de bak op het terras stond. Sowieso lastig, het biologisch evenwicht in zo'n klein vijvertje zonder zuurstofpomp.

Er zit altijd wel wat alg in een vijver maar zodra de waterplanten in het voorjaar gaan groeien, zo rond april, nemen ze voedingstoffen uit het water op en vangen het zonlicht weg zodat algen geen - of minder - kans krijgen en het vijverwater helder wordt.

Van 't voorjaar groeven we de vijverbak in. Een aantal stenen van het terras moest wijken en deze kon P. meteen mooi hergebruiken om het pad langs het huis door te trekken naar de stoep bij de openslaande deuren - het ging slechts om een klein stukje.

Nu, ruim vier maanden later, gaat het wat beter met het natuurlijk evenwicht in de minivijver, kijk maar naar de laatste foto. Er zit nog wel wat alg in maar het water is een stuk helderder.