Bloembollen bestellen

Zojuist heb ik mijn bloembollen besteld via het internet. Wat een luilekkerland! Er is een groot aanbod en het was lastig om me aan mijn 'lijstje' te houden. Dat is afgestemd op plek én budget en beide aspecten zijn nogal begrenst. Gelukkig was ik onlangs jarig en kreeg wat geld... De bollen die ik bestelde zijn voor in de volle grond en - op de tulpen na - geschikt voor verwildering (ik heb nog geen bolletjes gekocht voor in de bloempotten die ik elk jaar maak).

Mijn bloembollen bestelling:

Daslook (Allium ursinum)

Voor in de schaduw onder de heesters en bomen. Ze mogen zich daar naar hartenlust uitbreiden. Er staat al wat daslook (zie foto). 'k Ben van plan de daslook in de keuken te gebruiken want zowel blad als bloemen zijn eetbaar en heel lekker en gezond.

Wilde hyacinten, de Engelse 'Bluebells' (Hyacinthoides non-scripta)

Voor in mijn 'blauwe border' waar voorheen de kippenren stond, bij het pad. Het is wel even afwachten of ze daar aanslaan. Veel makkelijker zijn de Spaanse boshyacinten (Hyacinthoides hispanica) maar ik wil graag echte 'Bluebells'. Als ze het daar doen bestel ik er volgend jaar meer!

Rode tulpen (Tulipa 'Red Impression')

Deze tulp is aanbevolen door tuin- en landschapsarchitecte Jacqueline van der Kloet om haar sterke kwaliteiten. Van biologische teelt, met helderrode bloemen, 55cm hoog. Geplant op de juiste plek - zonnig en in goed gedraineerde grond - bloeit T. 'Red Impression' meerdere jaren. In de eilandborder bij het terras staan al rode tulpen maar die worden minder.

Winterakoniet (Eranthis hyemalis)

De lage narcisjes die ik vorig jaar bij de voordeur plantte (Narcissus 'Minnow', uit een pakket van een bekende doe-het-zelf-winkel) kwamen niet op. Winterakonieten vind ik zo vrolijk en ze bloeien al vroeg in het voorjaar met gele bloempjes, omringd met een krans van groene blaadjes.

N.b.: winterakoniet knolletjes kun je het beste 'n nacht in lauw water laten weken voor je ze plant.

(Bron: De Warande webshop; Wikipedia)