Mus moment

P. en ik zitten even aan de picknicktafel buiten en we kijken gebiologeerd naar een rijtje musje bovenop de coniferenheg, gezellig tsjilpend. Er zitten er ook een paar bij het insectenvetblok, dat ik gisteren ophing tegen de stam van de appelboom. Huismusjes zijn het (Passer domesticus). Dit is een uitgesproken moment om mijn nieuwe lens eens uit te proberen...zal ik? Als ik opsta vliegen de mussen op de heg allemaal tegelijk weg. De mussen bij het vetblok zoeken wat hogerop in de appelboom dekking. Ondertussen zit ik weer aan de picknicktafel, camera met andere lens in aanslag, lensdop in mijn broekzak. Behoedzaam en voorzichtig komen de mussen uit de appelboom, gulzig als ze zijn, weer op het voer af. Dit is het moment...

Je ziet hier mijn allereerste vogelfoto met de lens. Mus moment. Voor de fotografen onder de ons: ik weet het, de foto is nog niet helemaal scherp maar het begin is er.