Bloembollen planten

Er staat al een aantal dagen een doos in de bijkeuken. Daarin zitten de door mij bestelde bloembollen en ze moeten de grond in. Bloembollen moet je zo snel mogelijk planten om uitdroging te voorkomen, maar het kwam er steeds niet van. Maar nu wel, de zon schijnt, de (nacht)vorst is uit de grond en ik heb er zin in. Het zal niet zo heel veel tijd in beslag nemen want ik weet precies waar ik ze wil poten.

....

Ziezo. De klus is geklaard. Ik ben er heel blij mee en kan niet wachten tot ze opkomen. Als eerste, in januari, de vroeg bloeiende winterakoniet (eranthis hyemalis), die ik onder de wilde kers bij het terras plantte. Wat later in het voorjaar, april/mei gaan de daslook (allium ursinum) - naast bij de wilde kers en onder de heesters bij de coniferenheg - en de bluebells of wilde hyacint (Hyacinthoides non-scripta) bloeien - de bluebells pootte ik rond de schijnhazelaar (Corylopsis pauciflora). Eind april, begin mei is ook de bloeitijd van de tulpen (Tulipa 'Red Impression'), die in de border onder de appelboom kwamen. Zolang de (woel)muizen de tulpenbollen tenminste niet opeten. Gelukkig produceren daslook en wilde hyacint antistoffen waar mollen en muizen een hekel aan hebben. Ook andere verwilderingsbolletjes zoals sneeuwklokje (Galanthus) en narcis (Narcissus) laten ze met rust.

Heb jij al bloembollen geplant? Moge deze blogpost je inspireren. Herken je de bollen/knollen op de foto's (drie van de vier soorten)?