Echte salie

De echte salie (salvia officinalis) staat er nog goed bij in de moestuinbak. En dat is maar goed ook, want met kerst gebruikt P. altijd veel salie voor in de vulling van de kalkoen. Ik houd niet van koken, ook al kook ik bijna dagelijks. Met 1e Kerstdag neemt P. het stokje over. Hij houdt wel van koken en hij kan het ook. Als echte Engelsman - en chefkok - verzorgt hij een traditioneel Engels kerstdiner op eerste kerstdag: kalkoen, geroosterde groenten, spruitjes, Yorkshire pudding, cranberry sauce, enz. Voor de vulling van de kalkoen gebruikt hij altijd veel salie. Zonder echte salie geen echt kerstdiner, vindt P. Hij mixt het met broodkruim en 'n snufje zout en vult er z'n kalkoen mee. Dat doet hij al jaren, en ik moet zeggen dat zijn 'stuffing' - de vulling - goddelijk smaakt met de verse salie erin.

Op tweede kerstdag ben ik weer aan de beurt. En ik heb alles al geregeld: we eten kant & klare dingen van een bekende supermarkt. Lekker, hoop ik en makkelijk. Ik hoef het alleen nog maar op te warmen en hoef niet naar de moestuin voor salie.