Wintersilhouetten

Koning Winter regeert in de tuin. Alles in de tuin is wit berijpt en dat heeft iets sprookjesachtig moois. Dit is het moment bij uitstek om de tuin in te gaan en wondermooie plaatjes te schieten! En dat doe ik dan ook. Op pantoffels, jas nog open, loop ik met mijn camera de tuin door - niet op het gras - en voel me als een kind in een snoepwinkel. Sommige planten, zoals de zonnehoed (Rudbeckia fulgida 'Goldsturm') - zie 1e foto - en de hemelsleutel (Sedum spectabile 'Herbstfreude') - 2e foto - hebben nu prachtige wintersilhouetten. Er is een grote verscheidenheid aan vormen en structuren. Ook de siergrassen zijn nu op hun allermooist. Kijk de sierlijke rijprandjes aan het blad van de rode zegge (Uncinia rubra) - 3e foto - eens.

De grote hazelaar bij de buren (Corylus avellana) - laatste foto - zet ik meteen ook maar even op de foto. De takstructuur is nu goed te zien en met het licht erachter heeft het iets dramatisch. Voor de pluimen van het lampenpoetsersgras (Pennisetum alpecuoides 'Hameln'), die ik in 'n grote bloempot heb staan, ben ik al te laat; de pot staat voor de garagemuur in de zon... en de ijskristalletjes zijn weggesmolten.