Mijn tuinvogeltelling

Alsof de duvel ermee speelt. Waar zijn de vogels? We zagen de afgelopen week heel veel verschillende soorten in de tuin, onder andere een kramsvogel - hierover meer in de volgende blogpost, maar juist nu, tijdens het weekend van de Nationale Tuinvogeltelling, zien we er nauwelijks eentje! Het weer zal ongetwijfeld meespelen (druilerige regen), maar dat ik volop voer strooide zou moeten helpen. Of zijn 'onze vogels' soms verzadigd? Ik ben tenslotte niet de enige die bijvoert...

Samen met P. telde ik vogels. Hij in de voortuin, ik in de achtertuin. We begonnen om iets voor half 1 's middags en het miezerde. De telling was:

huismus 10

vink 3

koolmees 2

merel 2

pimpelmees 1

roodborst 1

groene specht 1

Er waren duidelijk veel minder vogels dan normaal. Het viel mij ook op dat er geen enkele vogel op het voer in de appelboom afkwam (zie foto). En zo jammer, dat we de overvliegende vogels niet konden meetellen! P. zag twee eksters, 'n meeuw en twee houtduiven en ik een grote groep houtduiven plus 'n buizerd! Het zien van groene specht, achter in de grote eik, was een bonus.