Een vliegende kraai vangt altijd wat

Als ik in de tweedehands winkel naar een lijst voor mijn vintage groenten-poster (Le Jardin) zoek, die ik vorig jaar van Helen & Bob kreeg (zie foto 2), vind ik een lijst met een tuin merklap erin. Met van die kleine, priegelige kruissteekjes. Gossie, wat een tijd en toewijding zitten er in dit stukje huisvlijt. En nu ligt het voor een paar euro in de kringloopwinkel. Weggedaan. Want wie wil er nou nog een ingelijste merklap aan de muur? Wat voor een verhaal zou er achter deze merklap achter zitten, vraag ik mij af!? Als het borduurwerk kon praten...

Zonder aarzeling pak ik de ingelijste tuin merklap onder mijn arm mee en loop richting kassa, ook al voel ik met mijn klompen aan dat P. hier, op zijn zachts gezegd, niet op zit te wachten. Nou ja, hij heeft nou eenmaal een partner die gek op tuinen is (ik hoor hem al zeggen: 'En gek is op geld uitgeven.' Of: 'En steeds maar spullen koopt die we niet nodig hebben').

Blij met mijn aanwinst rijd ik terug naar huis. Thuisgekomen zet ik de lijst voorzichtig op het smalle, houten sierrandje tegen de wand in de bijkeuken. Prachtig! Het bordje: 'Sylvia's Garden' zet ik ernaast. Binnenkort maar wéér naar de tweedehands winkel, om een lijst te kopen voor mijn vintage groenten-poster.