Voorjaarsbodes

De vorst is verdwenen en het voorjaar is in aantocht. Het komt steeds 'n stukje dichterbij! De vogels laten wat meer van zich horen en het is om vijf uur 's middags nog licht. Heerlijk! Maar het allerbeste bewijs dat het voorjaar op de stoep staat zijn de bolletjes! Ze lijken wel een groeispurt te maken, nu de de vorst uit de grond is. De krokusjes - ze waren er al - wachten nat, en stijf in knop, op wat meer zonneschijn om open te gaan. De anemoon (Anemone coronaria 'De Caen') in pot heeft plotseling ook al een bloemknop - foto twee. In de border onder de appelboom zijn de tulpen (Tulipa) al aardig op weg - foto 3 - en wat verderop steekt het knalgroene blad van de Spaanse boshyacintjes (Hyacinthoides hispanica) boven de grond uit, al duurt het nog even voordat ze gaan bloeien - laatste foto. Ja, ik weet het wel: 'Een zwaluw maakt de lente niet...' maar de eerste voorjaarsbodes zijn een feit en ik hoop de winterblues binnenkort van me af te kunnen schudden.