Aan de slag in de moestuin

'Mijn zoon heeft al in zijn moestuin gewerkt', vertel ik trots aan de buurman (en ik laat hem nog net niet de moestuinfoto zien die hij mij trots appte). 'Nu al?' Zegt zijn vrouw. 'Veel te koud' zegt de buurman. Pas als het wat aangenamer weer is en niet meer vriest, zo rond maart, gaat hij aan de slag in zijn moestuin. Maar, dan is hij er ook niet weg te slaan! Eerst laat hij de grond bewerken door 'n (jongere) kennis, die er met een frees doorheen gaat. Dat scheelt een hoop tijd en dat kán daar, want er liggen geen verhoogde moestuinbakken. Daarna gaat de buurman zelf de moestuin in.

En ik? Wanneer ga ik eigenlijk weer de moestuin in? Ik ben er al wel polshoogte wezen nemen en zag dat het onkruid het prima doet. Dus eerst maar flink wieden en blad harken. Daarna 'n laagje compost opbrengen. En natuurlijk moet er ook wat mest doorheen gespit worden! Biologische moestuinmest óf wat mest van buurman's Vlaamse reuzen.

Zal ik vast wat gaan bladharken? Het is vandaag niet koud, de zon laat zich af en toe zien en schijnt door een gat in het wolkendek. En het is zo goed voor een mens, werken in de tuin. Lekker bezig zijn, buiten in de frisse lucht. Ik gá!

De moestuin, vol onkruid en eikenbladeren ^

De moestuin, na het harken ^

Echte kamille tussen de tegels van het pad ^

Onder de bladlaag liggen Oost-Indische kerszaadjes. Dit jaar hoef ik geen zaad te kopen! ^