Sylvia's tuindagboek

Zaterdag 12 oktober. Vanochtend vroeg toog P. naar de Bruna, om het Dagblad van het Noorden te kopen. Ik sta erin, met 'Sylvia's tuindagboek'!

Onlangs kreeg ik een telefoontje van de 'groenredacteur', die over Wonen&Co gaat. Of ik misschien een stukje wilde schrijven. Een soort van proefstukje, om te kijken hoe of wat. Hiertoe droeg ik wat ideeën aan en na kort overleg werkte ik één thema uit. 'Appeltjes voor de dorst'. Ze vond het een leuk stukje en het kwam precies op het juiste moment. Het zou prima passen op de nieuwe 'sprokkelpagina' van Wonen&Co. Oh! Ik voelde me erg vereerd.

P. is terug met het DvhN. Snel blader ik naar de groenpagina van Wonen&Co...en daar is het stukje, op bladzijde 13. Het is mooi geworden, zo. Ik ben even uit het veld geslagen door alle gevoelens, vooral een mengeling van blijheid en trots. Het was allemaal best spannend en ook wel een beetje eng, het stukje in de krant met mijn naam en ook nog eens met foto. Dat is even wennen.

Vandaag ga ik volop genieten van dit moment. Daarna ga ik gewoon door zoals altijd met mijn tuinstukjes en vanaf vandaag ook met 'Sylvia's tuindagboek', 1 x per maand, en laat jullie meegenieten.

(Bron: Wonen&Co, Dagblad van het Noorden)