Nat nat nat!

Het is een natte boel buiten. Net toen ik al mijn moed bij elkaar schraapte en weer de tuin in wou valt de regen met bakken uit de hemel. Gewóón gaan, spreek ik mezelf toe. Dus trek ik mijn tuinkloffie en mijn laarzen aan, zet mijn muts op - niets erger dan een nat hoofd - en loop met de kruiwagen onze oprit af, op weg naar de overburen voor nóg een kruiwagentje mest. Halverwege stop ik; het regent nou toch wel erg hard. Ik parkeer de krui zolang naast het huis en loop verder. Eerst maar eens polshoogte nemen. Als het zo plenst zal de buurman er vast niet op zitten te wachten om samen met mij de tuin in te gaan voor een kruiwagentje mest. De mesthoop ligt ook nog eens helemaal achterin de tuin, onder de sparren.

Net niet kletsnat bereik ik de achterdeur van de overburen. Ik trek m'n laarzen uit en loop verder. Houd m'n jas aan en muts op...dan kunnen ze in ieder geval zien dat ik er voor ga. Ze moeten lachen als ze me zien binnenkomen. 'Ga zitten, wil je thee? Dit is geen weer voor de tuin.' Ik ga zitten, kijk uit het raam en zie dat het nou hoost! De regen klettert omlaag, vormt één groot watergordijn. Nee, dat wordt niks meer vandaag.

'Morgen, maar?' vraag ik, terwijl ik van mijn kopje thee geniet. 'Hm', zegt buurman. 'Het zou de hele week slecht worden.' 'Bel maar als ik mag langskomen', opper ik. 't Is ook nog vroeg', zegt buurman. Dat klopt, het is nog niet eens maart.

Thuisgekomen zet ik de kruiwagen naast de garage in plaats van erin. Je weet maar nooit. Misschien belt de overbuurman en kan ik tussen de buien door nog even komen voor wat mest?

Het bleef regenen, de overbuurman belde niet. Aan het eind van de middag zit de kruiwagen vol water! Je kunt er goudvissen in houden. P. kiepte de krui leeg, nog voor het droog genoeg was om er een foto van te nemen.

Net als ik dit tuinstukje af heb wordt er op de tuindeur geklopt. Het is de overbuurman! Met een kruiwagen boordevol mest. Oh! Wat is fijn. Hij haalt er zelfs nog eentje voor me.

Ik ga nu de tuin in. Het is droog.

De tuintub vol water ^

Nog meer konijnenmest van de overbuurman ^