Camera perikelen

Mijn camera hapert. Soms lukt foto's nemen helemaal niet. Heel irritant. Is er ets defect? Het is al een paar weken aan de gang. Ik probeerde van alles, verschuif alle knopjes die je maar zo'n beetje kunt verschuiven en zet ze daarna weer in dezelfde stand terug (ik ben niet technisch). Ik weet niet waaraan het zou kunnen liggen. Of ligt het misschien niet aan de camera maar aan de manier waarop ik met de geheugenkaart omspring? Ik heb namelijk vaak geen geduld om de geheugenkaart op de juiste manier uit de 'SD-card reader' van de laptop te halen. Dat kun je pas doen als je eerst 'kaart veilig uitwerpen' hebt aangeklikt. Dat doe ik niet altijd. Soms haal ik de memory kaart er gewoon uit (dat gaat sneller) en hoor dan een raar, wat versneld melodietje, waardoor ik me even heel erg schuldig voel. Tegelijkertijd verschijnt er ook een waarschuwing op het scherm. Iets in de trant van 'de kaart is nog in gebruik' en 'er kunnen gegevens verloren gaan'.

Zou het het er op een verkeerde manier uithalen van de SD-card de reden zijn dat ik soms geen foto's kan nemen?

P. vindt het ook heel vreemd dat de camera het soms laat afweten. 'Er is iets niet goed', zegt hij. 'Dat moet je uitzoeken'. Makkelijk praten, hij is wél technisch. En hij zou nooit zomaar de memory kaart eruit halen zonder dat dat veilig kan. Tot nu toe heb ik hem maar niet verteld dat ik een vermoeden heb waarom de camera het soms niet doet. Het zou wellicht aan de geheugenkaart kunnen liggen. Of beter: aan mij, omdat ik de memory card uit de 'reader' haal zonder dat e.e.a. correct is afgesloten. Ik ben te ongeduldig. Ik was te ongeduldig. Vanaf nu haal ik de geheugenkaart uit de reader zoals het hoort (in een veilige modus) en hoop dat nu de 'camera perikelen' verleden tijd zijn.

Ondertussen gingen de tulpen bloeien (De camera haperde gelukkig niet altijd). ^

Tulpen in twee tinten rood. Vrolijk, hé?

In de middagzon spreiden de bloemblaadjes zich als kommetjes ^