Hobbels

Net nu het bloggen weer enigszins gaat - op de blogfrequentie na - besloot Wix, het platform voor mijn tuinblog, om het type template (zeg maar sjabloon van het blog) dat ik voor tuinstukjes gebruik niet meer voort te zetten. Uit de roulatie te halen. Dat was even schrikken! Een flinke hobbel op mijn pad. Om ervoor te zorgen dat mijn tuinstukjes blijven bestaan moest alles verhuizen; er moest een update komen vóór 1 december 2020. Dit leek op zich nog niet zo ondoenlijk, maar dat 'updaten lukte maar niet. P. zocht daarop voor mij contact met de helpdesk in de VS en formuleerde de hulpvraag - toch fijn dat hij niet alleen Engelstalig maar ook nog eens ICTer is - en stuurde een screenshot mee. Na een dag of zo kwam er bericht en lukte het ons om een tuinstukjes update te maken. Yes! Thank you, guys! Ik kon weer bloggen, alleen ziet alles er nu anders uit. Zo veranderde, dat heb je zelf al kunnen zien, het lettertype en ook de lettergrootte. Hoe ik dit naar mijn eigen voorkeur kan veranderen is mij vooralsnog onduidelijk. Ik heb alle 'knoppen' al geprobeerd, maar het tot nu toe kon ik deze 'hobbel' nog niet nemen. En waar is de datum? Hopen maar dat die automatisch verschijnt tijdens het publiceren.


Ondertussen gaat alles gewoon z'n gangetje en zo staan er hier de nodige tuinklussen op stapel. Er is immers altijd wel wat te doen in de tuin, zelfs eind november. Nadat we vorig weekend eigenlijk al een decemberklus klaarden - we gaven de coronakerstboom een tijdelijk plekje voor de feestdagen, nl. bij de voordeur (het verlengsnoer was niet lang genoeg om de boom op het terras of op het gras in de voortuin te zetten. We hebben maar op één plek een stopcontact buiten tegen het huis en daar had ik even niet aan gedacht. De overige kerstlampjes, die anders altijd de vlinderstruik feestelijk verlichtten, hing P. nu maar in de hazelaar op. Die kunnen we nét zien vanuit het huiskamerraam, voor.) is het nu hoogste tijd om nog een paar herfstklussen aan te pakken in de tuin. Weer blad harken, want ook de esdoorn bij de coniferenhaag en de grote hazelaar achter bij trapje lieten bijna al hun blad los. Verder moeten de tulpenbollen nu echt de grond in. Die van de rode tulpen komen in de border onder de appelboom bij het terras, de oranje en roze wil ik in een pot poten voor een instant stukje voorjaar. De pot kan ik in april verslepen naar waar dan ook. Alleen dient zich nu de volgende hobbel aan; in de grote pot die ik daarvoor wou gebruiken staat nu de kerstboom. En zaterdag is niet de beste tijd om even naar de winkel te gaan voor een andere grote bloempot. Het is veel te druk. Maandag dan maar? Daarnaast ben ik overtijd met de nieuwsbrieven, die wil ik als de wiedeweerga versturen. O ja, en ook de inhoud op de 'Over tuinstukjes' pagina wijzigen m.b.t. de frequentie van de nieuwsbrieven. Dat wekelijks op zaterdag, klopt al lang niet meer en ja, dit is iets wat ik ook al veel eerder had moeten doen om jullie te laten weten waar je aan toe bent.

Strakjes eerst maar even de tuin in. Een frisse neus halen en dat blad van het grasveld en pad harken zodat ik daarna, met een zo helder mogelijk hoofd bovengenoemde aanpassingen kan doen, met behulp van P. Dit is absoluut een novemberklus. Een hobbel op m'n blogpad en niet zo'n kleintje ook....